,

„ November legjobb élőzenés bálja”

A Vidék Fiatal Nagykövetei program keretében 2016. november 26-án a domaszéki Katalin-bálban jártunk, melyet már közel 20 éve megrendeznek a Csongrád megyei községben. Eleinte az önkormányzat önállóan rendezte és bonyolította le az eseményt, majd pár éve a Domaszéki Élhetőbb Faluért Közhasznú Egyesület vette át e nagyszerű program szervezését. A rendezvényről Sziráki Krisztián, Domaszék alpolgármestere és egyben a rendezvény főszervezője mesélt nekünk.

Fogalmazhatnánk úgy, hogy a végtelen csendbe burkolózott vidék hangulatát megzavarja a novemberi Katalin-bál. De Domaszékiek ezt az eseményt várva várják. EZ A BÁL! NOVEMBER LEGJOBB ÉLŐZENÉS BÁLJA! Ezen az estén szó sincs csendről és nyugalomról, amiről manapság elhíresült a vidék! Ezen az estén felpezsdül Domaszék, és ezt a pezsgést, ezt a lendületet mind közösségi, mind individuális szinten szeretnék átadni, de legalábbis megéreztetni a városi fiatalokkal. A Katalin-bál a domaszéki Böllérnap záróeseménye, melyen a falu apraja-nagyja és a környékbeli településekről érkező barátok is örömmel részt vesznek. A rendezvény a kezdetek óta nagy népszerűségnek örvend a helyiek körében. A közel 300 fős bálnak a domaszéki Sportcsarnok ad otthont évről évre.

A teremben kihelyezett asztaloknál bőséges svédasztalos vacsorát fogyaszthatnak a vendégek, illetve büfé is működik. De, hogy mindenki számára elérhető legyen ez a népszerű helyi esemény, a részvevők magukkal hozhatják a kedvenc, sajátkészítésű csemegéiket és az est hangulatát fokozó nedűket. A talpalávalóról idén Varga László és zenekara gondoskodott. Sztárvendégként Tabáni István, a Csillag születik 2009-es győztese lépett fel, aki közkedvelt, érzelmes hangulatú Máté Péter dalokkal még a közönséget is megríkatta. Az est fővonalát a mulatós stílusú zene képviselte, de lassúbb, érzelmes számokra is összebújhattak, táncolhattak a párok. Éjfélkor tombolasorsolásra került sor, amin értékes nyereményekkel gazdagodhattak a szerencsésebbek. A tombolajegyeket az egész este folyamán árusították helyi fiatal önkéntesek, majd a megmaradt jegyek árverésre kerültek a sorsolás előtt. A hasznos nyereményeken felül a legszerencsésebb vendég egy plazma televízióval térhetett haza. És ezután hajnalig folytatódott a zenés-táncos mulatság.

A minden évben megrendezésre kerülő sajátos hagyományokkal rendelkező bál fontos szerepet játszik a helyi közösség életében. A falubeliek már hetekkel a rendezvény előtt szorgosan készülődnek az év egyik legfontosabb eseményére. Ez lehetőséget nyújt a találkozásra, a baráti kapcsolatok erősítésére, a közös mulatásra és a helyi közösség összetartó erejének formálására.

Találkozzunk jövőre a domaszéki Katalin-bálbanJ És vajon miért invitálunk Benneteket kedves Olvasó? Vetkőzzük le előítéleteinket (természetesen csak akkor, ha bevalljuk, hogy vannak), amit a faluról és a városról tárolunk magunkban, illetve a falusi és városi emberekről. Mi megmutatjuk Nektek, hogy egy este biztos van az évben és egy helyszín, ahol mindenféle ilyetén gondolt különbség megsemmisül, ez pedig a: Domaszéki Katalin-Bál!

 

Amennyiben a fent leírtakról személyesen is megbizonyosodnál és szívesen csatlakoznál hozzánk a Domaszéki Katalin-Bálba, írj nekünk üzenetet Facebookon a Domaszéki Élhetőbb Faluért Közhasznú Egyesület oldalára.

 

Szerzők:

Kapin Marianna

Stumpf Rebeka

Károlyi Kata